TrioFenix

Categorie:ensemble (instrumentaal), trio
2006
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, romantiek, classicisme
Huidige/voormalige leden:Karel Steylaerts, Shirly Laub, Tony Nys

Korte beschrijving

Naast het uitvoeren van de vele meesterwerken die voor viool, altviool en cello geschreven zijn, wil TrioFenix ook het minder bekende werk voor strijktrio uit de vergetelheid halen.

Biografie

Samenstelling: Shirly Laub (viool), Tony Nys (altviool), Karel Steylaerts (cello)

TrioFenix brengt drie bijzonder getalenteerde musici samen die de heropleving van het strijktrio beogen. Het zijn violiste Shirly Laub, altviolist Tony Nys en cellist Karel Steylaerts. Hun gezamenlijk streven naar pure muzikale schoonheid, hun individuele kunnen en hun jarenlange muzikale ervaringen allerhande staan garant voor concerten op het hoogste niveau. Naast het uitvoeren van de vele meesterwerken die voor deze drie strijkinstrumenten geschreven zijn, wil TrioFenix ook het minder bekende werk voor strijktrio aan de vergetelheid onttrekken.

De drie leden van TrioFenix studeerden aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel en hebben in tussentijd als orkest-en kamermusici veel ervaring opgebouwd. Naast het grote klassieke repertoire hebben ze ook affiniteiten met nieuwe muziek. Elk van hen heeft verschillende wereldcreaties op hun naam en samenwerkingen met vooraanstaande hedendaagse componisten als Helmut Lachenmann, Wolfgang Rihm en Jonathan Harvey. Deze gezamenlijke brede en gediversifieerde achtergrond staat borg voor de onmiskenbare kwaliteit van het ensemble.

Selectieve discografie

Mozart Wolfgang Amadeus - Complete works for string trioMozart Wolfgang Amadeus - Complete works for string trio (2010)
classicisme
TrioFenix, Wolfgang Amadeus Mozart