Backback

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Pop / Rock, Jazz, free & experimental jazz
Huidige/voormalige leden:Filip Wauters, Giovanni Barcella, Marc De Maeseneer

Korte beschrijving

Backback brengt dynamische composities met invloeden van jazz, rock, funk, free...

Biografie

BackBack is het flamboyante Gentse trio rond gitarist Filip Wauters en al een geruime tijd een gevestigde waarde in het clubcircuit. Ze slagen erin om enkel met gitaar, drums en sax een unieke en krachtige sound neer te zetten.

‘Backo', hun laatste album, is een intoxicerend brouwsel van jazz, rock en free jazz. Verstilde poëtische momenten worden verscheurd door uitbarstingen van ranzig gitaargeweld. Opgenomen in amper vijf dagen, zonder blitse technologie of gladde producertrucs, resulteerde dit een razende trip. Het trio vindt het juiste evenwicht tussen strakke, bitsige thema's en de straffe, nooit gratuite improvisatie - zoals we live van hen gewend zijn.

"Wauters is een van de spannendste gitaristen die we de jongste tijd op de scène hebben gehoord. Zijn heldere, soms krakende toon barst van de harmonische spanning en is een perfecte sparringpartner voor de vlammende sax van de Maeseneer. Het geheel wordt zowel gesaboteerd als in de hand gehouden door het vindingrijke, excentrieke spel van drummer Giovanni Barcella."(Knack, 2007)

(c) Gent Jazz 2011

Selectieve discografie

DeukDeuk (2022)
Jazz
Backback
BackBack 4BackBack 4 (2019)
jazzrock
Backback
BackBack IIIBackBack III (2014)
Jazz
Backback
BackoBacko (2010)
Jazz, free & experimental jazz
Backback
BackbackBackback (2006)
Jazz
Backback

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
De bende van de miljardair (bis) (17.02.2010)