Pandora²

Categorie:ensemble (instrumentaal)
Genre(s):oude muziek
Huidige/voormalige leden:Marcel Ketels, Bart Roose, Kristien Vercammen, Martina Diessner, Erik Boone, Frank Liégeois, Peter Van Wonterghem

Korte beschrijving

Pandora² besteedt naast de uitvoering van het internationale repertoire uit Middeleeuwen en renaissance speciale aandacht aan het oeuvre van (nu) minder bekende Vlaamse polyfonisten.

Biografie

Pandora² wil naast de uitvoering van het internationale repertoire uit Middeleeuwen en renaissance speciale aandacht besteden aan het oeuvre van (nu) minder bekende Vlaamse polyfonisten. Op het programma staan niet alleen werken van de grootmeesters Isaac, Willaert of Lassus, maar ook van auteurs die toen bijzonder gegeerd waren: Ivo De Vento, Jacob Buus, Alexander Utendael… De kerngroep van Pandora² bestaat uit Marcel Ketels (blokfluit), Bart Roose (luit) en Erik Boone (rebec/vedel). Naargelang het programma wordt deze kern uitgebreid met o.m. Frank Liégeois (viola da gamba), Ludwig Van Ghijsegem (tenor) en Cécile Kempenaers (sopraan). Zij zijn allen vooraanstaande uitvoerders en specialisten in de historische uitvoeringspraxis; ze maakten naam en faam in diverse ensembles en als solisten. De eigenzinnige muzikale benadering, met weinig ruimte voor compromis, wil door een doorgedreven muziekwetenschappelijk onderbouwde ‘historische’ speelwijze komen tot een boeiende, sprekende, levendige en dus ook ‘authentieke’ uitvoering.

Kerngroep bezetting: Marcel Ketels (blokfluit), Bart Roose (luit) en Erik Boone (rebec/vedel).

Naargelang het programma wordt deze kern uitgebreid met o.a. Frank Liégeois (viola da gamba), Ludwig Van Ghijsegem (tenor), Kristien Vercammen (mezzo-sopraan), Peter Van Wonterghem, Martina Diessner, Melike Tarhan en Osama Abdulrasol. Zij zijn allen vooraanstaande uitvoerders en specialisten in de historische uitvoeringspraxis die in diverse ensembles en als solist naam en faam maakten.

Selectieve discografie

Gruuthuse Liederen uit het manuscriptGruuthuse Liederen uit het manuscript (2013)
oude muziek
Pandora², anoniem, Ultreya
Jakobus - Muziek op de Weg naar SantiagoJakobus - Muziek op de Weg naar Santiago (2013)
oude muziek
Pandora², Ultreya