More Maiorum

Categorie:ensemble (instrumentaal), oude muziek
1993
Genre(s):barok, oude muziek
Dirigent van:Peter Van Heyghen
Huidige/voormalige leden:Simen Van Mechelen, Paulina Van Laarhoven, Michèle Vandenbroucque, Kris Verhelst
Huidig/voormalig lid van:Kris Verhelst

Korte beschrijving

De groep legt zich toe op het verantwoord uitvoeren van barokmuziek met historisch instrumentarium. Ook de polyfone tijd draagt hun interesse weg.
Het repertoire beslaat de kamermuziek met blokfluit uit de 16de, 17de en 18de eeuw.

Biografie

Bijna vaste kern van het ensemble bestaat uit: Peter Van Heyghen (dirigent), Simen Van Mechelen (sackbut), Paulina Van Laarhoven (blokfluit en gamba), Michèle Vandenbroucque (dulciaan), Jan Van outryve (luit) en Kris Verhelst (klavecimbel).

De naam More Maiorum verwijst naar het gewoonterecht van de voorouders uit de antieke Romeinse geschiedenis. More Maiorum betekent eigenlijk zoveel als: zoals onze voorouders deden.
De kamermuziekgroep die nu deze naam draagt, startte aanvankelijk als een initiatief van enkele studenten aan het Koninklijk Conservatorium en de Rijksuniversiteit Gent die zich toelegden op het verantwoord uitvoeren van barokmuziek met historisch instrumentarium.

Sinds 1993 wordt More Maiorum geleid door Peter Van Heyghen. De bezetting van de groep is flexibel en varieert naargelang de aard van het programma.

Selectieve discografie

75 jaar radio75 jaar radio (2005)
Klassiek
More Maiorum, Huelgas ensemble, Zefiro Torna, Vlaams Radio Orkest, Pianotrio Arthur Grumiaux, Marc Matthys, Toon Daems, Pierre De la Rue (...)
Paradiso Armonico - Italian Chamber Music in the Low Countries c. 1650Paradiso Armonico - Italian Chamber Music in the Low Countries c. 1650 (2005)
barok
More Maiorum, Nicolaus a Kempis, Philippus Van Wichel, Peter Van Heyghen
Alexander Utendal & Philippus de MonteAlexander Utendal & Philippus de Monte (2003)
oude muziek
More Maiorum, Capilla Flamenca, Philippus De Monte, Alexander Utendal
Jean de CastroJean de Castro (2000)
oude muziek
Marnix De Cat, Capilla Flamenca, More Maiorum, Jan Van Outryve, Simen Van Mechelen, Peter Van Heyghen, Dirk Snellings, Lieven Termont (...)