Thelema Trio

Categorie:ensemble (instrumentaal), hedendaagse muziek
2002
Genre(s):Jazz, 20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Huidige/voormalige leden:Ward De Vleeschhouwer, Peter Verdonck, Rik De Geyter

Korte beschrijving

Het trio verkent de saxofoon (alt, tenor en bariton), de klarinet (in Sib, la en contrabas) en de piano (akoestisch en synthesizer) tot voorbij de grenzen van hun klassieke opleiding.

Biografie

Bezetting : Marco Antonio Mazzini (klarinet, contrabas klarinet), Peter Verdonck (alto- en bariton saxofoon), Ward de Vleeschhouwer (piano, synthesizer)

Thelema is een bijzonder trio dat geen muzikale grenzen kent. Het trio verkent de saxofoon (alt, tenor en bariton), de klarinet (in Sib, la en contrabas) en de piano (akoestisch en synthesizer) tot voorbij de grenzen van hun klassieke opleiding. Dit ensemble speelt concerten sinds april 2003 in heel Vlaanderen alsook in Latijns Amerika. Reeds vroeg in hun carrière behaalden ze de derde prijs in de Tweejaarlijkse Kamermuziekwedstrijd van Rotary Club Gent.

Het programma varieert van hedendaagse klassieke muziek tot meer jazz geïnspireerde werken. Ze hebben reeds vele premières van composities gebracht, sommige speciaal voor Thelema geschreven, maar ook werken vanuit de hele wereld om een Belgische of zelfs een Europese première te krijgen. Het trio speelt ook eigen composities en/of arrangementen, om zo de traditie componist en uitvoerder terug in de klassieke wereld te integreren. Sommige van deze werken zijn opgenomen op een promo-CD in mei 2003. Een tweede CD werd opgenomen in februari 2004 met Peruaanse traditionele muziek. In 2009 volgt een derde cd op het  Amerikaanse label Innova Recordings. Te horen is uitgelezen werk van tal van Amerikaanse componisten die meermaals met Thelema Trio samenwerkten. Verder prijkt er een prachtig solowerk van klarinettist Marco Antonio Mazzini op het schijfje.

Thelema is voor het ogenblik eventjes minder actief

Selectieve discografie

Neitherfromnortowards...Neitherfromnortowards... (2009)
21ste eeuw / hedendaags
Thelema Trio, Rafael Leonardo Junchaya, Lee Hyekyung, Keith Carpenter, Eric Honour, Marco Antonio Mazzini, Kevin Walczyk, Fernando Benadon (...)
Thelema...Thelema... (2007)
20ste eeuw
Thelema Trio, Ward De Vleeschhouwer, Korneel Bernolet, Peter Verdonck, Juan Maria Solare, Taccani Giorgio, Colombo Taccini, Philémon Mukarno (...)

Verwante items in de databank

Externe links:Thelema Trio op Facebook
Thelema Trio op Spotify
Thelema Trio op Soundcloud