Limbrant

Categorie:groep / artiest
Genre(s):traditionele folk
Huidige/voormalige leden:Hubert Boone, Andries Boone, Katia Verheyen, Veerle Houdart, Rony Deprins

Korte beschrijving

Wereldmuziek uit uw achtertuin.

Biografie

Limbrant is een vocaal-instrumentaal ensemble dat zich vooral specialiseert in traditionele Vlaamse / Belgische volksmuziek. De eigenheid van dat repertoire en de daaraan verbonden speelstijl voerden het ensemble naar verschillende internationale podia. Limbrant gaf ook rechtstreekse concerten voor verschillende nationale omroepen.

Aan de basis van het unieke repertoire ligt het jarenlange opzoekingswerk van Hubert Boone, stichter van het ensemble. Het instrumentale gedeelte bestaat uit dansmuziek uit onze gewesten: polka, mazurka, redova, wals, schottisch en interessante vergeten nummers, zoals contradans en menuet. Deze dansen zijn ook elders in Europa bekend, maar Limbrant brengt typische voorbeelden uit ons land. Het vocaal programma bestaat eveneens uit traditionele nummers. Ook hier een grote verscheidenheid: liefdesliederen, komische en satirische liederen, balladen en voorbeelden in vergeten toonaarden die teruggaan tot in de Middeleeuwen.

Limbrant komt het best tot zijn recht bij luisterconcerten. Maar het ensemble biedt ook programma's voor folkbals, schoolconcerten of dansstages.

Selectieve discografie

Brabantse danstraditiesBrabantse danstradities (2013)
traditionele folk
Limbrant, À râse dè têre, Crooniek, De Fijnbesnaarden
Danskes - ArguèdènesDanskes - Arguèdènes (2011)
traditionele folk
Limbrant, À râse dè têre
AleziAlezi (2007)
traditionele folk
Limbrant
LimbrantLimbrant (2005)
traditionele folk
Limbrant