Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio

Categorie:ensemble (instrumentaal), trio
1994
Genre(s):barok
Huidige/voormalige leden:Paul Dombrecht, Wieland Kuijken, Robert Kohnen

Korte beschrijving

Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen behoren tot de internationale top op het gebied van oude muziek.

Biografie

Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen zijn sinds jaar en dag klinkende namen op de internationale barokpodia. Zij behoren tot de internationale top op het gebied van oude muziek en verwierven een ijzersterke faam als solist, artistiek leider of musicus in diverse ensembles. Hun pionierswerk van weleer was en is de vruchtbare bodem voor de internationale weerklank van de oude muziek. Samen koesteren ze een warme symathie voor de schier onuitputtelijke muziek van Georg Philipp Telemann. Drie grootmeesters uit de barokwereld samen op het podium in een intieme productie: van trefzekere garantie gesproken.

Paul Dombrecht staat sinds vele jaren bekend als een autoriteit op het gebied van de oude muziek. Hij is een veel gevraagd solist op alle Europese podia en speelt regelmatig met vele prominente musici en barokorkesten.

Wieland Kuijken legde zich vanaf zijn 18de als autodidact toe op de studie van de viola da gamba. Zijn muzikale carrière startte met het Brusselse Alariusensemble (van 1952 tot 1972) en hij bouwde een opzienbarende internationale faam op door talrijke concerten en opnamen met zijn broers Sigiswald en Barthold Kuijken.
Wieland is docent gamba aan de conservatoria van Den Haag en Brussel en regelmatig jurylid van internationale wedstrijden.

Robert Kohnen studeerde orgel in Mechelen en aan het Conservatoire Royale te Brussel. Als klavecinist is hij autodidact. Hij was een van de stichters van het Alariusensemble. Vanaf 1959 maakten Wieland Kuijken en later ook Sigiswald Kuijken deel uit van het ensemble. In 1972 werd het ensemble ontbonden. Sindsdien speelt Robert Kohnen vooral met zijn vroegere collega's in losse groepen. Hij werkt samen met vele andere specialisten in de oude muziek, zoals Barthold Kuijken, Gustav Leonhardt, Frans Brüggen, Anner Bijlsma, René Jacobs, Paul Dombrecht, Ryo Terakado, enz.

Selectieve discografie

Telemann Georg Philipp - Werke für OboeTelemann Georg Philipp - Werke für Oboe (2013)
barok
Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio, Georg Philipp Telemann
AffetuosoAffetuoso (2006)
barok
Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio, Thomas Vincent, William Babell, Francesco Geminiani, Georg Friedrich Händel, Carl Philipp Emanuel Bach, Forster, Georg Philipp Telemann (...)
French Oboe MusicFrench Oboe Music (2003)
barok
Paul Dombrecht, Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio, Wieland Kuijken, Robert Kohnen, Jacques-Martin Hotteterre, Louis-Antoine Dornel, Pierre Philidor, François Couperin (...)
Telemann Georg Philipp - TriosTelemann Georg Philipp - Trios (2001)
barok
Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio, Georg Philipp Telemann
Telemann Georg PhilippTelemann Georg Philipp (1999)
barok
Georg Philipp Telemann, Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio
Oboe sonatas between 1700-1750Oboe sonatas between 1700-1750 (1992)
barok
Thomas Vincent, William Babell, Francesco Geminiani, Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio, Georg Friedrich Händel, Carl Philipp Emanuel Bach, Forster
Telemann Georg PhilippTelemann Georg Philipp (1980)
barok
Paul Dombrecht, Georg Philipp Telemann, Wieland Kuijken, Robert Kohnen, Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio
Oboe sonatas between 1700-1750Oboe sonatas between 1700-1750 (1978)
barok
Thomas Vincent, William Babell, Francesco Geminiani, Paul Dombrecht, Wieland Kuijken en Robert Kohnen Trio, Georg Friedrich Händel, Carl Philipp Emanuel Bach, Forster