Comas

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Europese folk
Huidige/voormalige leden:Aidan Burke, Philip Masure, Sylvain Barou, Jackie Moran

Korte beschrijving

Comas betekent ‘kracht' en dat zegt ook genoeg. Dit is wat je krijgt wanneer vier wereldklasse artiesten elkaar vinden en krachtige Ierse muziek spelen. Ze komen uit België, Ierland en Bretagne en speelden de laatste jaren op de meeste grote festivals.

Biografie

De groep is ontstaan in maart 2003. Het is een internationaal gezelschap met een enorme “drive” op het podium! Philip Masure (VL) op een stuwende gitaar en zang, Aidan Burke (IRL) op een duizelingwekkende viool, Sylvain Barrou (F) op een lustige fluit en Jackie Moran (USA) op een hartverscheurende bodhrán. Deze vier mannen vonden elkaar in hun gelijkgestemde benadering van muziek. Ofschoon zij vanuit verschillende muzikale achtergronden en culturen komen, brengen ze een unieke versmelting van traditionele Ierse muziek.
Comas speelde de afgelopen maanden en jaren op heel wat belangrijke festivals in Ierland, België, Frankrijk, Engeland, Denemarken en Nederland. Elke keer opnieuw joelt het publiek hen na de set meermaals terug voor bisnummers!!

Selectieve discografie

ChargeCharge (2012)
Europese folk
Comas
ComasComas (2005)
Folk
Comas