Michel Bisceglia Trio

Toon ook: Michel Bisceglia Trio, Michel Bisceglia, Michelino Bisceglia

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Marc Lehan, Werner Lauscher, Michel Bisceglia, Michelino Bisceglia

Korte beschrijving

Michel Bisceglia Trio is het trio van jazzpianist en componist Michel Bisceglia met Werner Lauscher (bas) en Marc Lehan (drums).

Biografie

Michel Bisceglia (°1970) componeert, arrangeert, produceert, dirigeert, doceert en musiceert. Hij leeft en ademt muziek. Van Dewey Redman via Toots Thielemans en Philip Catherine, ze weten allemaal welk talent deze muzikant in huis heeft. Bisceglia is een boeiende virtuoos, die zijn techniek niet in de weg laat komen van eerlijke muzikaliteit. Hij leunt naar emotionaliteit en diepgang, gecombineerd met natuurlijke souplesse.

Hij leidt een strak trio. Bassist Werner Lausher heeft een knapperige sound en drummer Marc Lehan duikt, hoofd eerst, voluit in de muziek. Sinds hun debuut About Stories uit 1997 - waarvoor Bisceglia trompettist Randy Brecker en saxofonist Bob Mintzer wist te strikken - en opvolger Second Breath heeft dit trio nog meer aan maturiteit gewonnen. De stortvloed aan ideeën die Michel in zijn improvisaties over de luisteraars gooit, is schijnbaar eindeloos; er is zoveel te spelen en zo weinig tijd. Bovendien schrijft hij onmiddellijk herkenbare melodieën die zich onwillekeurig een tijdlang in je oor nestelen.

Noem Bisceglia gerust een verborgen schat van de Belgische pianojazz, die weet hoe je tegelijk een breed publiek én de kritische jazzliefhebbers kunt bereiken.  

(c) Bart Cornand voor Muziekcentrum Vlaanderen

Selectieve discografie

SingularitySingularity (2014)
Jazz
Michel Bisceglia Trio
Invisible lightInvisible light (2009)
Jazz
Michel Bisceglia Trio
Second BreathSecond Breath (2003)
Jazz
Michel Bisceglia Trio

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Brussels Jazz Marathon promoot Belgisch talent (14.05.2004)