Walpurgis

Categorie:muziektheater, hedendaagse muziek
1989
Genre(s):Klassiek, 21ste eeuw / hedendaags, klassiek crossover

Korte beschrijving

WALURGIS is een muziektheatercollectief dat zich sinds haar oprichting in 1987 specialiseert in de creatie van hedendaagse muziektheaterproducties.

Biografie

WALPURGIS, opgericht in 1987, is een dynamisch en meerstemmig gezelschap van zangers, acteurs, muzikanten en andere kunstenaars. Ze creëren, stimuleren en presenteren hedendaags muziektheater dat verwondert, de verbeelding prikkelt, ontroert en tot nadenken stemt. Ze gaan op zoek naar de muzikale kracht van het theater en de theatrale kracht van de muziek. Hun repertoire is verrassend divers, de taal die ze ontwikkelen gelaagd. WALPURGIS is vooral bekend omwille van haar grootschalige locatieprojecten (de noces/svadebka/de bruiloft, Haven 010, Café Bohème), kleinschalige sprookjesopera's Prinses Turandot, Fidelio) en unieke librettolezingen (De Fladdermuis, Don Giovanni, Daphne,...). Hun werkplaats deFENIKS in Mortsel is een vrijplaats voor avontuurlijke muziektheatermakers uit binnen- en buitenland wiens werk wordt getoond op het jaarlijkse FENIKS FESTIVAL.
Gedreven door een grote nieuwsgierigheid naar het onbekende en dus voortdurend 'lerende en ontdekkende', bouwen ze bruggen tussen verschillende artistieke en niet-artistieke werelden en praktijken enerzijds en verschillende generaties en publieksgroepen anderzijds. Ze doen dit over de landsgrenzen heen. Hun integrale werking is een afspiegeling van de samenleving waarvan ze dromen: genereus, duurzaam, voortdurend in beweging en niet bang van tegenstellingen en uitersten.

 

Selectieve discografie

Vanhecke Bart - Close my willing eyesVanhecke Bart - Close my willing eyes (2008)
21ste eeuw / hedendaags
Het Collectief, Walpurgis, Bart Vanhecke, Robin Engelen
Nooit meer slapenNooit meer slapen (1997)
muziektheater
Elvis Peeters, Walpurgis
De oplosbare visDe oplosbare vis (1995)
theatermuziek
Peter Vermeersch, Walpurgis
Brewaeys Luc - AntigoneBrewaeys Luc - Antigone (1991)
Klassiek
Leporello, Charles Van Tassel, Rebecca De Pont Davies, Philip Curtis, Judith Vindevogel, Marcel Andriessen, Wim Konink, Luc Brewaeys (...)

Verwante items in de databank

Nieuws:Muziektheater Walpurgis zoekt nieuwe buren (22.10.2010)
Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Prinses Turandot - Judith Vindevogel (06.2013)
Opera voor kleuters (18.03.2011)
De ene roeping roept de andere op... (01.2010)
Documenten:De internationale praktijk in de muziektheatersector: een blik achter de schermen (eindverhandeling)