Blues Lee

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Blues & Roots

Biografie

Blues Lee ontstond in 1995 en in amper twee jaar vestigde de band zich in de eerste afdeling van de Belgische Blues scene. In 1997 al speelden ze op het wereldvermaarde Belgium Rhythm and Blues Festival in Peer en overtuigden daar vriend en vijand met hun energieke live show. Vanaf dan speelde Blues Lee in clubs en op festivals in de hele Benelux, Italië, Zwitserland, Slovenië, Spanje, Zuid-Afrika, Curcaçao, Frankrijk, ….

Blues Lee is een op en top LIVE BAND: Blues Lee brengt een echte Show, eerder dan een reeks 12 bar songs. In de traditie van de grote T-Bone Walker speelt de band een wervelende act met enkel eigen materiaal: spitse lyrics, de juiste looks, storytelling, harmony vocals, dansbare grooves: Genuine Feel Good Music

De Band begon als een groep vrienden en dat is nog steeds te horen op het podium: een hecht groepsgeluid met lots of positive vibes. Swing, jump, R&B (niet dat kleffe MTV gedoe!), Boogie, Rock & Roll, Doowap, Soul, …De band doorkruist constant het Amerikaanse rootslandschap. Inderdaad, niet enkel blues, maar altijd wel roots. Humor is een belangrijk kenmerk van de band, en er wordt met een grote portie serieux aan gewerkt. Blues Lee staat met een been stevig in het deltaslijk van de Mississippi en met het andere been op een blitse dansvloer.

Over de band werd in de pers al gechreven: "Beste bluesact van België"; "Er wordt op een heel hoog niveau gemusiceerd en dat alles in de vorm van een razend interessante show waarbij je je geen moment verveelt" ; "Blues Lee heeft alles in huis: ijzersterke songs, prima muzikanten, een fantastische frontman en uitstekende backing vocals"; "Blues Lee, een band met Klasse"; "Blues Lee, they make you feel good."

De band speelde op talrijke grote festivals: 3 x Peer, 3 x Marktrock, Pukkelpop, Gevarenwinkel, Magic Blues Vallemaggia, Oppikoppi Zuid-Afrika, Curaçao Music Festival, enz…
Ze jamden met Guy Davis, Peaches Staten, Billy Branch, Kay Foster Jackson, Smitty Dee Brass Band, Andy J Forrest, Dallas Hodge en vele anderen.

Na de twee succesvolle albums Bubba (2001) en In The Crack of the Map (2003) brachten ze in 2006 hun derde full cd uit: Home. De nieuwe plaat wordt heel enthousiast onthaalt door publiek en pers (reviews: www.blueslee.com ) en krijgt veel airplay op de nationale zenders. Blues Lee is alweer helemaal klaar om alle podia in vuur en vlam te zetten.


Bezetting :
Bies Biesmans (zang, harmonica, sax)
Yves Bosmans (drums)
Steven De Wit (bas)
Karel Phlix (gitaar)
Zjang Corthouts (gitaar)

Selectieve discografie

IndeedIndeed (2010)
Blues & Roots
Blues Lee
HomeHome (2007)
blues
Blues Lee

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
"Wij zijn inmiddels een instituut" (23.10.2010)
Blues Lee (04.2010)