Oberon Consort

Categorie:ensemble (vocaal-instrumentaal)
2001
Genre(s):barok, oude muziek
Huidige/voormalige leden:Steven Hofman, Kevin Voets, Thomas Smetryns, Dirk Moelants

Korte beschrijving

Oberon Consort is een gezelschap jonge professionele musici, dat zich zeer specifiek richt op de studie, interpretatie en uitvoering van profane vocale composities uit de late renaissance en vroege barok.

Biografie

Bezetting: Poline Renou (sopraan), Axelle Bernage (sopraan), Carl Messiaen (altus), Steven Hofman (tenor), Kevin Voets (bas), Thomas Smetryns (luit), Dirk Moelants (viola da gamba).


Oberon Consort is een gezelschap jonge professionele musici, dat zich zeer specifiek richt op de studie, interpretatie en uitvoering van profane vocale composities uit de late renaissance en vroege barok. Het consort werkt zonder vaste dirigent, maar nodigt voor elk project een specialist ter zake uit om de muzikale coaching waar te nemen. Zo kent het ensemble ook een sterke laboratoriumfunctie, en heeft elke productie ook het karakter van een masterclass of een onderzoek naar één of meerdere aspecten van het repertoire. Daarbij wordt steeds gezocht naar een zo kleurrijk en expressief mogelijke uitvoeringspraxis, enerzijds gebaseerd op een grondige studie van de historische bronnen, anderzijds uit een sterk hedendaags tijdsbesef.