Sax Appeal

Categorie:ensemble
1999
Genre(s):20ste eeuw
Huidige/voormalige leden:Bjorn Verschoore, Liesbet Berbé, Bertel Schollaert, Kristof Kerremans

Biografie

Sax-Appeal (°1999) bestaat uit vier jonge, enthousiaste saxofonisten die elkaar leerden kennen in het Brusselse Conservatorium. Liesbet Berbé bespeelt de sopraansaxofoon, Bertel Schollaert de altsax, Kristof Kerremans de tenorsax en Bjorn Verschoore de bariton.
Sax-Appeal brengt frisse en doordachte programma’s, waarin plaats is voor zowel hedendaagse als ‘klassieke’ muziek. Ook de confrontatie met andere kunsttakken wordt hierbij niet uit de weg gegaan.
Sax-Appeal houdt immers van uitdagen en uitgedaagd worden.

De voorbije jaren bewees Sax-Appeal dat het heel wat in zijn mars heeft. Zo werd het ensemble in 2002 één van de laureaten van het Gouden Vleugels-project, een prestigieus initiatief van o.a. Jeugd en Muziek, Klara en KBC, dat jong Vlaams muziektalent ondersteunt. In dit kader stond het kwartet een seizoen lang samen op de planken met het gerenommeerde Prometheus Ensemble. Daarnaast concerteerde Sax-Appeal reeds in het vernieuwde Flagey-gebouw voor het Festival van Vlaanderen en was te gast op ‘Klara in Brugge 2002’.
Ook op buitenlandse podia (o.a.. Nederland en Duitsland) kan men Sax-Appeal geregeld aan het werk horen.

De leden van Sax-Appeal hebben ambitie en nemen geregeld deel aan masterclasses en (inter)nationale wedstrijden (o.a. Dortmund 2000). Zo volgden zij o.a. masterclass bij François Daneels en Claude Delangle. In mei 2001 werden zij laureaat met hun ensemble op de Nationale Wedstrijd voor Jonge Saxofonisten te Dinant. In juni 2003 waren ze finalist op het Kamermuziekconcours te Almere (NL). In februari 2004 behaalden ze een 2de plaats op de Orpheuswedstrijd, een internationaal concours voor de interpretatie van hedendaagse kamermuziek te Antwerpen. Maar ook op individueel vlak zitten de muzikanten niet stil en behaalden prijzen in zowel binnen- als buitenland.

Bezetting: Liesbet Berbé (sopraansax), Bertel Schollaert (altsax), Kristof Kerremans (tenorsax), Bjorn Verschoore (baritonsax).

Selectieve discografie

Kamermuziek uit Vlaanderen 2003Kamermuziek uit Vlaanderen 2003 (2003)
20ste eeuw, romantiek, classicisme
I Solisti del Vento, Spiegel Strijkkwartet, Narziss und Goldmund Pianotrio, High Voltage, Prometheus Ensemble, Oxalys, Quatuor Danel (strijkkwartet), Black Jackets Company (...)
November Music 2003November Music 2003 (2003)
20ste eeuw
Stefaan Smagghe, Daan Vandewalle, Sax Appeal, Bart Maris
Free Podium - Klassieke MuziekFree Podium - Klassieke Muziek (1998)
Klassiek
Sax Appeal, Peter Cabus, Dave Berry, Jean Françaix, Alberto Ginastera, Astor Piazzolla, Aram Khatchaturian, Gabriel Fauré (...)