Erik Vermeulen Trio

Toon enkel: Erik Vermeulen Trio, Erik Vermeulen

Categorie:groep / artiest
Genre(s):Jazz
Huidige/voormalige leden:Erik Vermeulen, Manolo Cabras, Marek Patrman

Biografie

Erik Vermeulen behoort tot de meest fijnzinnige pianisten van ons land. Pyrotechniek is niet aan hem besteed, melancholische eenheidsworst evenmin. Zowat de enige constante in zijn werk is de heterogeniteit ervan - zowel qua inspiratie als qua sound.
Composities van eigen makelij worden afgewisseld met improvisaties van verschillende allure en een selectie uit het standaardrepertoire. De combinatie van de veelkleurigheid in de piano, de polyfonie van de bas en de ritmische subtiliteit bij de drums leveren telkens weer een andere atmosfeer op.

Tot 2003 creëerde hij die sferen binnen het Ben Sluijs Quartet; sindsdien legt hij zich vooral toe op zijn trio met Eric Surmenian (bas) en Marek Patrman (drums). Hun cd ‘Inner City’, maar daarop de track ‘Strange Comfort’, werd opgenomen in de prestigieuze box ‘The Finest in Belgian Jazz’ (WERF, 2002).

Het Erik Vermeulen trio concerteerde behalve in België al in Nederland (Bimhuis Amsterdam), Griekenland (International Jazzfestival Athene, Ioannina Jazzfestival), Frankrijk en Litouwen (Festival Vilnius). In 2003 kreeg Erik Vermeulen de prestigieuze Django d'Or toegekend, die de muzikant van het jaar bekroont.

(Auteur: Bart Cornand)

Selectieve discografie

AsteriskAsterisk (2014)
free & experimental jazz, Jazz
Erik Vermeulen Trio
AntiduoAntiduo (2013)
Jazz
Erik Vermeulen, Seppe Gebruers
Live chromaLive chroma (2009)
Jazz
Erik Vermeulen Trio
Inner cityInner city (2002)
Jazz
Erik Vermeulen Trio
Vierkant Muziek - 2002Vierkant Muziek - 2002 (2002)
Jazz, Klassiek
Beethoven Academie, Pianoduo Kolacny, LOD, BL!NDMAN Collective, Prometheus Ensemble, Ben Sluijs Quartet, Erik Vermeulen Trio, Collegium Vocale Gent (...)

Op compilaties van Muziekcentrum Vlaanderen

Jazztublieft!Jazztublieft! (2005)
Jazz
Diverse uitvoerders
The finest in Belgian JazzThe finest in Belgian Jazz (2002)
Jazz
Diverse uitvoerders