Nuove Musiche Orchestra

Categorie:ensemble (instrumentaal)
Genre(s):20ste eeuw, romantiek, classicisme
Dirigent van:Eric Lederhandler

Korte beschrijving

Het Nuove Musiche Strijkkwartet speelt een brede waaier aan repertoire: van Mozart, Beethoven en Schubert tot Shostakovitch, Prokofiev en Schulhoff.

Biografie

Bezetting:Sophie Causanschi (viool), Anne Philippot (viool), Eva Frühauf (altviool),
Thomas Frühauf (cello).

Het Nuove Musiche Strijkkwartet bestaat uit leden van het gelijknamig semi- professioneel symfonisch kamerorkest dat gedirigeerd wordt door Eric Lederhandler. Alle vier de musici combineren hun leidinggevende functie als orkestsolist binnen het symfonisch orkest Nuove Musiche met hun liefde voor kamermuziek binnen het strijkkwartet.
Het Nuove Musiche Strijkkwartet speelt een brede waaier aan repertoire: van Mozart, Beethoven en Schubert tot Shostakovitch, Prokofiev en Schulhoff.
Buiten het klassieke repertoire heeft het ensemble oog voor hedendaagse muziek. Het creërde werk van de volgende Vlaamse componisten: Edwin Clapuyt, Vincent Decleire, Bernard Baert en Erika Budai.
Het Nuove Musiche Strijkkwartet treedt op voor verschillende festivals en organisatoren zoals het ‘Festival des Midis-Minimes’, Jeunesses Musicales de Bruxelles, de ‘Rode Pomp’ en het ‘Festival der Voorkempen’.

Selectieve discografie

Ernest van der Eyken: Chamber MusicErnest van der Eyken: Chamber Music (2006)
20ste eeuw
Jan De Maeyer, Thérèse-Marie Gilissen, Jozef De Beenhouwer, Nuove Musiche Orchestra, Ernest van der Eyken
Gildebroeders maakt plezierenGildebroeders maakt plezieren (1994)
traditionele folk, 20ste eeuw
Philippe Souvagie, Ludo Mariën, Nuove Musiche Orchestra, Vic Nees, Willem Kersters, Arthur Meulemans, Hugo Roels, Marinus De Jong (...)