Black Jackets Company

Categorie:ensemble (instrumentaal)
1996 - 2005
Genre(s):20ste eeuw, 21ste eeuw / hedendaags
Huidige/voormalige leden:Tom Pauwels, Benjamin Dieltjens, Paul Craenen

Korte beschrijving

Black Jackets Compagny is een Brussels collectief van musici en componisten. Van Solo tot kamermuziek. Van akoustisch tot elektrisch. Een reflectie van deze tijd met een blik op de toekomst.

Biografie

Black Jackets Company, gesticht in 1996, spitst zich toe op het uitvoeren van hedendaagse muziek. De spil van het ensemble wordt gevormd door vijf componisten en een vaste kern van vijf uitvoerende muzikanten die elkaar hebben leren kennen aan het Conservatorium van Brussel:

De componisten:
Pierre Kolp (België), Francis Ubertelli (Canada), David Nuñezañez
(Vénézuela) en Juan Carlos Tolosa (Argentinië), Paul Craenen (België)

De uitvoerende muzikanten
Benjamin Dieltjens (klarinet, David Nuñezañez (viool), Tom Pauwels (gitaar), Kim Van den Brempt (piano) en Yannick Willox (geluidstechniek en piano).

Tijdens een periode van intensief zoeken, creëren en uitvoeren is gaandeweg de bestaansreden van het ensemble duidelijker geworden. Naast het organiseren van concerten is het voor Black Jackets Company van kapitaal belang dat de band met de scheppende toondichter optimaal aangehaald wordt.
Dit gebeurt niet enkel door het voortdurend creëren van eigen werk, maar ook door het inspireren van generatiegenoten die een sterke en overtuigende esthetiek hanteren. Nieuwe werken zijn op die manier steeds het voorwerp van discussie en dialoog tussen “Black Jackets” en de muzikanten/componisten met wie ons pad zich kruist.

Het ensemble treedt niet meer op sinds 2005

Selectieve discografie

Kamermuziek uit Vlaanderen 2003Kamermuziek uit Vlaanderen 2003 (2003)
20ste eeuw, romantiek, classicisme
I Solisti del Vento, Spiegel Strijkkwartet, Narziss und Goldmund Pianotrio, High Voltage, Prometheus Ensemble, Oxalys, Quatuor Danel (strijkkwartet), Black Jackets Company (...)
BlackJackets.Com[pany]  demo 2BlackJackets.Com[pany] demo 2 (2001)
20ste eeuw
Black Jackets Company, Juan Carlos Tolosa, David Nùñez

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Jeugd en Muziek-Prijs voor Benjamin Dieltjens (22.03.2003)