Kamino

Categorie:artiest / groep

Biografie

`Men Leave, Women Go Crazy` is het nieuwe en tweede album van de Antwerpse popband Kamino.
Drie jaar geleden debuteerde dit quintet met `Universal Love Music`, dat in 2000 goed werd ontvangen door de toonaangevende Benelux-pers, radio en tv.

Is er op 3 jaar tijd veel veranderd bij Kamino? Ja, er is veel veranderd. Jonas Vanesch (20, toetsenist, spraakwater en Slechtste Chauffeur Van België all in one) kwam de groep vervoegen en zorgde voor een hele reeks bijzondere strijkers- en blazersarrangementen. Zanger Hans Van Rompaey zocht zijn geluk in Nederland en opereert momenteel vanuit Amsterdam (Valt het u ook op dat er tegenwoordig veel meer lucht en water in zijn teksten zit?). Bassist Mark Schrooten perfectioneerde zijn Alta Touche Sound Recording Studios, leidde de opnamesessies en blijkt nu 1 van de meest beloftevolle producers van Vlaanderen te zijn – mede dankzij (of ondanks?) zijn befaamde wijn-en-wiet-techniek. Drummer Ief De Schepper werd vader en ... u voelt hem al komen: drumt tegenwoordig voor twee terwijl gitarist Stef Van Rompaey hier en daar zodanig scherp en gevaarlijk uit de hoek kwam dat wij heel hard hopen dat het leven NIET bij 40 begint of zijn volgende bijdragen zullen prompt een preventieve Amerikaanse militaire interventie uitlokken.

Is er op 3 jaar tijd veel veranderd bij Kamino? Nee, er is niks veranderd. Kamino grossiert nog steeds in puntige popsongs (`Bobby Sands`, `She`s A Dog`) en intense ballads (`Stay Away From Love`). In vlijmscherpe observaties en sfeervolle tristesse (`Bad Weather`, `If I Could Trust You`). In vreemde, bezwerende ritmes gecombineerd klassieke arrangementen (het ronduit indrukwekkende `Don`t Consider Me A Friend`) ...
Kenners zullen zeggen dat Kamino `volwassen` geworden is. Wij zeggen dat Kamino vooral beter geworden is. Kenners zullen ook opmerken dat Jo Francken (zie ook het debuut van Admiral Freebee) wederom het knip- en plakwerk tot 1 steekhoudend geheel mocht mixen en dat – ditmaal gesteund door zijn compaan Raf Roesems – gedaan heeft zoals muziekminnend Vlaanderen dat ondertussen van hem gewoon is: met tonnen smaakvolle klasse. Voeg daar nog een reeks opgemerkte gastmusici aan toe (Pascal Deweze, Bart Maris, Joost Zweegers… om er maar enkele te noemen) en u beseft dat de toekomst Kamino toelacht. Zij die hen ten tijde van het debuut `Universal Love Music` (2000) als beloftevol omschreven mogen wat ons betreft de term gevestigde waarde alvast op hun clipboard pasten - enjoy!

(laatste update : 08/10/2003 - bron : Kamino)

Selectieve discografie

Men leave women go crazyMen leave women go crazy (2003)
pop
Kamino
Universal love musicUniversal love music (2000)
pop
Kamino

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Belgisch gesignaleerd (19.11.2003)