Marie-Anne Standaert

Categorie:muzikant
Genre(s):Jazz
Instrument(en):trompet
Huidig/voormalig lid van:The Rhythm Junks, Scora, Misstriohso, Jamaican Jazz Orchestra

Biografie

Marie-Anne werd geboren in het zeer landelijke Adegem, alwaar ze op 11 jarige leeftijd in de plaatselijke fanfare de bugel ter hand nam. Al zeer vlug voelde ze dat dat hetgene was wat ze later wou doen! Het werd een echte passie, en doorheen de middelbare en hogere studies bleef muziek altijd op de eerste plaats komen.

Uiteindelijk besloot ze jazz te gaan studeren aan het conservatorium, en van het ene kwam het andere. Gaandeweg speelde Marie-Anne in steeds meer groepen en projecten, van allerlei aard.

In 2008 heeft Marie - Anne als belangrijkste bands 'The Rhythm Junks', het ' Special Quintet', samen met Richard Rousselet, en haar eigen jazztrio 'Misstriohso'.
Daarnaast is Marie - Anne ook nogaf en toe freelance actief in de pop- theater wereld.

Misstriohso is het nieuwste project van trompettiste Marie-Anne Standaert. Ze is vooral actief met The Rhythm Junks, de band rond harmonicaspeler Steven De Bruyn, en met haar ‘Special Quintet’. Daarmee brengt ze in hardbopstijl en samen met trompettist Richard Rousselet een ode aan een aantal jazzgrootheden uit de jaren ‘50 en '60. Misstriohso kwam er omdat ze zeer graag wou experimenteren en grenzen aftasten in een kleinere, drumloze bezetting.

Naast het artistieke geeft Marie - Anne ook les in de jazzafdelingen van het conservatorium van Kortrijk en de Academie van Gent.