Hendrik Vanattenhoven

Categorie:muzikant
26.07.1980
Genre(s):Jazz
Instrument(en):contrabas
Huidig/voormalig lid van:Pierre Anckaert Trio, Pierre Anckaert Quintet, Pierre Anckaert / Tom Van Dyck 4-tet

Biografie

Hendrik Vanattenhoven is geboren op 26 juli 1980 dichtbij Antwerpen. Op vier jaar verhuist hij naar Brussel en begint hij met vioollessen die hij volgt tot zijn 12e.

Op zijn 13 leert Hendrik zichzelf hoe hij gitaar moet spelen, maar al snel schakelt hij over op de basgitaar. Een jaar later ongeveer begint hij met contrabas. Op zijn 16e beslist hij zijn middelbare opleiding aan het kunsthumaniora van Brussel af te maken alwaar hij een klassieke contrabas opleiding krijgt van onder andere Koenraad Hoffman.

In 1999 is Hendrik toegelaten op het Koninklijk conservatorium van Den Haag waar hij les krijgt van Hein van de Geyn, Frans Van Der Hoeven, Frans Elsen, Rob van Bavel en John Ruocco.

In april en mei van 2002 trekt Hendruk naar Cuba om meer te leren over afro-cubaanse muziek en zijn origines. Hij verbleef een maand in het conservatorium van Havana waar hij les kreeg van verschillende lokale bassspelers en muzikanten.

In de loop der jaren heeft Hendruk masterclasses gevolgd bij onder andere Dave Liebman, Barry Harris, John Abercrombie, Rick Margitza, Avishai Cohen en vele anderen.

Hendrik Vanattenhoven is een vaak gevraagde muzikant in verschillende genres zoals jazz, salsa, funk en pop.