Seraphine Stragier

1985
Genre(s):Folk, Klassiek
Instrument(en):cello, viool, harp
Huidig/voormalig lid van:Anveld, CenTbiSous, Walrus, Pigeon

Biografie

Seraphine Stragier (°1985) studeerde in juni 2009 af voor cello met grote onderscheiding in de klas van Viviane Spanoghe aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.
Na haar eindexamen volgde ze twee jaar lang de specialisatie "Hedendaagse Muziek" aan het Conservatorium te Brussel in de klas van Bart Bouckaert.
In 2007 behaalde ze de prijs "Henri van Cutsem",
in 2009 behaalde ze de prijs "Graaf van Kerckhoven" allebei voor cello.


Seraphine combineert verschillende muziekgenres van hedendaags klassiek tot folk, pop en jazz, en kan zich uitdrukken op verschillende instrumenten, zijnde cello, keltische harp en viool.
Samen met Jeroen Baert, Yumika Lecluyze, Karel Coninx en Tim Vandenbergh vormen ze het "Sun*sun*sun String Orkestra" waarmee ze cd-opnames maken en live begeleiden oa voor Hannelore Bedert, Jackobond, Pascal Deweze, John Cale, Blixa Bargeld, Roosbeef, Wannes Cappelle, Stef Bos, Clouseau, Pieter Embrechts, Rick De Leeuw, ...
Ze speelt al enkele jaren mee bij Laïs met "Songs we embrace", "Laïs 20 jaar", en meest recent "Midwinter Tales", een tournee doorheen Vlaamse kerken.


De cyclus huiskamerconcerten die ze organiseert samen met Tim Vandenbergh, met op het programma "Cellosuites van Bach" gecombineerd met hedendaagse composities, vormt voor haar de uitdaging om verder nieuw solo of duowerk te ontdekken en een intiem publiek met nieuwe klankkleuren te laten kennismaken.


Ze speelt live cello bij "Ruis!", een voorstelling van Wannes Deneer (Tuning People).
"Ruis!" is beeldende kunst, muziek en theater, een poppenkast van abstracte vormen en klanken met gemotoriseerde klankobjecten, video's en live cello.


Seraphine was in het verleden te zien en te horen in zowel kleinkunst-, pop- als muziektheaterformaties, o.a. bij Zita Swoon Group met de productie "A new old world",
een reeks JazzLab concerten met "22 strings and a piece of wood",
(een project met Belgische muzikanten rond de Deense gitarist Jakob Bro),
bij Hannelore Bedert, voorstelling "De Nacht van Margaretha van Oostenrijk" met Jessa Wildemeersch, dansvoorstelling "Magdala" met Caroline D'Haese en Leena Keizer, voorstelling "Melankolia" met Pat Donnez, straattheaterspektakel Malaya van Close Act NL, Champ d'Action, Ensemble 21, Brussels Philharmonic, Il Novecento, ....

Selectieve discografie

Plan LibrePlan Libre (2010)
21ste eeuw / hedendaags
Seraphine Stragier, Bertel Schollaert, Frederik Neyrinck, Frederik Neyrinck, Tim Vandenbergh