Johan Rycken

Categorie:muzikant
Antwerpen, 1957
Instrument(en):fluit

Biografie

Johan Rycken is cum laude afgestudeerd, voor zowel dwarsfluit als kamermuziek aan het Kon. Muziekconservatorium Brussel. Hij trad op als solist op muziekfestivals van o.a. Lausanne, Genève en Lyon. Tal van optredens heeft hij op zijn naam staan in binnen- en buitenland, als lid van kamermuziekensembles en als solist.
Sinds 1993 is hij leraar fluit aan het Kon. Muziekconservatorium van Antwerpen. Daarnaast geeft hij ook nog les aan de Kunsthumaniora’s van Brussel en Gent, incidenteel in Antwerpen. Johan Rycken is oprichter en intendant van het kamerorkest "Papageno". Met dit mobiele kamerorkest oogstte Johan Rycken grote successen, vooral op het gebied van begeleiding van koren. Door zijn perfectie weet Rycken keer op keer kwaliteit te leveren, enkel met professionele musici. Als gevolg van een prestigieus optreden in maart 2005, onder leiding van Walter Proost, waarbij de highlights van "De Stomme van Portici" van Auber ten gehore werden gebracht (live-opname cd) is het initiatief geopperd om het Orkest der Lage Landen op te richting waarvan Johan Rycken de functie van intendant bekleed.

Selectieve discografie

Meesterlijk - HoutblazersMeesterlijk - Houtblazers (2002)
21ste eeuw / hedendaags, 20ste eeuw, classicisme, barok
I Solisti del Vento, Hans de Jong, Jan Guns, Joris Van den Hauwe, Francis Pollet, Johan Rycken, Jan De Maeyer, The clarinet choir (...)