Collegium Vocale Gent Philippe Herreweghe

Type:boek
Auteur(s):Joep Stapel, Luc De Voogdt, Philippe Herreweghe
Uitgever:Uitgeverij Hannibal
Datum van uitgave:30.05.2022
Aantal pagina's:224
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:978 94 6436 645 7
Genre(s):Klassiek
Taal:Nederlands, Engels

Info

Persoonlijke en visuele terugblik op leven en werk van dirigent Philippe Herreweghe en Collegium Vocale Gent

In 1970 richtte Philippe Herreweghe Collegium Vocale Gent op, waarmee hij zich onder meer toelegde op compo­sities van Johann Sebastian Bach en Duitse barok­muziek. Het ensemble paste nieuwe inzichten over de uitvoering van barokmuziek toe op de vocale muziek en verwierf in nauwelijks enkele jaren tijd wereldfaam. Dit jaar viert Philippe Herreweghe zijn vijfenzeventigste verjaardag met een prachtig boek waarin hij terugblikt op zijn leven en vruchtbare carrière als dirigent.

Fotograaf Stephan Vanfleteren reisde mee naar het Toscaanse zomerfestival Collegium Vocale Crete Senesi en bracht het ensemble en zijn dirigent op meesterlijke wijze in beeld. In zijn visuele interpretatie is een centrale rol weggelegd voor religiositeit.

Met tekstbijdragen van Joep Stapel en Luc De Voogdt over leven en werk van Philippe Herreweghe en de componisten die hem het meest inspireerden, en met een persoonlijke tekst van Philippe Herreweghe over Bach en de dood.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Collegium Vocale Gent (koor, ensemble (vocaal), ensemble (vocaal-instrumentaal), ensemble, oude muziek, repertoire, hedendaagse muziek)
Philippe Herreweghe (dirigent, artistiek leider)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie