Goeiemorgen MorgenNicole & Hugo, 50 jaar onafscheidelijk

Type:biografie
Auteur(s):Filip Osselaer
Uitgever:Borgerhoff & Lamberigts
Plaats van uitgave:Gent
Datum van uitgave:03.2022
Aantal pagina's:175
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789463936682
Genre(s):Populair / Varieté
Taal:Nederlands

Info

Op 1 december 1971 trouwden Nicole Van Palm en Hugo Verbraeken met elkaar. Ze waren toen al enkele maanden Nicole & Hugo, het iconische duo. ‘Goeiemorgen, morgen’ was in de lente van dat jaar uitgegroeid tot een klassieker. Nu, vijftig jaar later, kijken Nicole en Hugo terug op hun leven en carrière. Ze vertellen openhartig over hun eerste ontmoeting - hij een Antwerpenaar, zij een Brussels ketje - , over ziekte en verdriet, over succes. Ze vertellen over hun flamboyante uitstraling en hoe ze met hun danspasjes en avant-garde kledij hun tijd ver vooruit waren.

Nicole en Hugo brengen het verhaal van glamour en glitter op cruiseschepen en in restaurantjes in Saint-Tropez, ze gaan op stap met André Van Duin en Gert Verhulst.

Tegelijk is dit het relaas van een veranderende maatschappij waarin Nicole en Hugo enigmatisch worden, ook als onafscheidelijk koppel en als symbool voor de altijd durende liefde. Ze zijn een koppel dat model staat voor onafscheidelijkheid.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Nicole en Hugo (artiest / groep)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie