STUK - Een Geschiedenis 1977-2015

Type:boek
Auteur(s):Marleen Brock
Uitgever:Uitgeverij Hannibal
Plaats van uitgave:Brugge
Datum van uitgave:2015
Aantal pagina's:303
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789492081346
Genre(s):Blues & Roots, Chanson & Nederlandstalige pop, Jazz, Rock / Alternative
Taal:Nederlands

Info

37,5 jaar STUK in Leuven: van kleinschalig studenteninitiatief tot gerenommeerd kunstencentrum

Was het nu ’t Stuc, STUC of STUK? Het Leuvense kunstencentrum nam in de loop der jaren vele gedaantes aan. Ontstaan in de roerige studentenmilieus van het ‘rode Leuven’ ontpopte STUK zich van een kleinschalig studenteninitiatief tot een gerenommeerd kunstencentrum. Dansfestival Klapstuk maakte van Leuven een mekka voor de dans.

STUK, een geschiedenis 1977-2015 beschrijft de spectaculaire metamorfose van deze rebelse cultuurorganisaties en schetst tegelijk de ruimere context. Vanaf de jaren 1980 ontstond immers een bloeiend Vlaams kunstenveld, dat STUK mee vorm gaf.

Cultuurhistorica Marleen Brock (KU Leuven) vertelt in dit vlot geschreven boek het verhaal van 37,5 jaar STUK – geen mooi afgerond jubileum, maar even tegendraads als het kunstencentrum zelf. Leuke anekdotes en citaten uit interviews met sleutelfiguren, foto’s, affiches en documenten brengen de rijke geschiedenis tot leven.

Verwante items in de databank

Organisaties:STUK Kunstencentrum (concertzaal / organisatie, muziekorganisaties, hedendaagse muziek)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie