Mijn Leven

Type:biografie
Auteur(s):Rocco Granata
Uitgever:Lannoo uitgeverij
Plaats van uitgave:Tielt
Datum van uitgave:24.09.2013
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789401409964
Genre(s):Populair / Varieté
Taal:Nederlands

Info

Rocco Granata belandt in 1948 als Italiaanse immigrantenzoon in het Limburgse mijnwerkersdorp Waterschei. Van daar uit zal hij met zijn accordeon en karakteristieke stem de wereld veroveren.
Rocco Granata vertelt het verhaal van zijn leven. Het is een verhaal dat tot de verbeelding spreekt, over een jongen die van niets alles maakt. Met het nummer 'Marina' - een geïmproviseerd nummertje dat aanvankelijk op de B-kant van zijn eerste single stond - verovert hij de wereld. Nooit werd een Belgisch nummer in zoveel versies en talen uitgebracht. Het nummer zou meer dan 5 miljoen keer over de toonbank gaan. Zelfs John F. Kennedy en Fausto Coppi neuriëden het mee. Het is het begin van een indrukwekkende internationale muziekcarrière.

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie