Het landschap van de polyfonistenDe wereld van de Franco-Flamands

Type:boek
Auteur(s):Paul Van Nevel
Uitgever:Lannoo uitgeverij
Plaats van uitgave:Tielt
Datum van uitgave:07.08.2018
Aantal pagina's:288
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:978 94 014 5399 8
Genre(s):Klassiek
Taal:Nederlands

Info

De zoektocht van topdirigent Paul Van Nevel naar de leefwereld van de polyfonisten

Josquin Desprez, Guillaume Dufay, Orlandus Lassus, enz. Het zijn maar enkelen van de wereldberoemde Polyfonisten of 'Franco-Flamands' die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de evolutie van de meerstemmige muziek in Europa. Met zijn Huelgas Ensemble brengt Paul Van Nevel sinds tientallen jaren over de hele wereld hun muziek.

Gaandeweg werd hij steeds meer gefascineerd door de vaststelling dat al deze componisten en zangers uit één en hetzelfde gebied kwamen (het zuiden van Vlaanderen, Henegouwen en Noord-Frankrijk). Dit boek probeert een antwoord te geven op de vraag welke invloed de landschappelijke omgeving en het culturele decor hebben gehad op de persoonlijke en muzikale evolutie van die polyfonisten. En hoe uiteindelijk het landschap met zijn melancholie en zijn ritme bepalend is geweest voor de esthetiek van hun muziek.

Verwante items in de databank

Releases:Hoogtepunten in de kunst van de Franco-Flamands

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie