20 Jaar Kinky StarAlles wat je je (niet meer) herinnert

Type:boek
Auteur(s):Koen Caemaert
Uitgever:Borgerhoff & Lamberigts
Datum van uitgave:14.06.2018
Aantal pagina's:287
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789089318442
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Nederlands

Info

Kinky Star groeide in de afgelopen twintig jaar uit tot een jeugd- en muziekcentrum dat bekend is tot ver buiten de landsgrenzen. Spelen in de Gentse muziekclub, op de befaamde en beruchte Vlasmarkt, kan binnen de Belgische muziekscene beschouwd worden als een rite de passage voor beginnende bands. Jaarlijks staan er meer dan driehonderd bekende en minder bekende namen uit uiteenlopende alternatieve en undergroundgenres op het podium.

Kleine bands die groots waren, grote bands toen die nog klein waren, dj’s, kunstenaars, performers uit de meest diverse artistieke vertakkingen kleurden de club van duisterzwart, over een regenboog aan schakeringen, tot helwit.

Voetstappen op het plafond, zweet en bier op de lens van de fotograaf, dampende lijven en een nasmeulend podium: allemaal bevoorrechte getuigen van wat er zich mag afspelen voorbij de deur van Vlasmarkt 9, waar het eigenlijk altijd een beetje Gentse Feesten is.

Doorheen de archieven, tijdens talloze gesprekken en in soms haast vervlogen gedachten werd gespit naar alles wat u zich (niet meer) herinnert.

Verwante items in de databank

Organisaties:Kinky Star (platenfirma / label, club / kleine concertzaal)

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie