Belgium The Vinyl Frontier Pt.2

Type:boek
Auteur(s):Ben Van Alboom, Francis Weyns
Uitgever:Borgerhoff & Lamberigts, Red Bull Elektropedia
Plaats van uitgave:Gent
Datum van uitgave:20.06.2016
Aantal pagina's:201
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789089316226
Taal:Nederlands, Frans

Info

De meest legendarische Belgische platenhoezen en hun ontwerpers
De verkoop van cd’s mag dan al blijven dalen, geen muzikant die er zelfsmaar aan denkt om de platenhoes af te zweren. Doorheen de geschiedenis hebben hoezen mee het imago (en daarmee ook het succes) van bandsbepaald – denk aan de kunstwerken van Hipgnosis voor Pink Floyd of aan de banaan van Andy Warhol voor The Velvet Underground – en ook in België regent het al decennia markante kleinoden. Meer nog: met de recente vinylhausse groeit opnieuw de belangstelling van een nieuwe generatie muzikanten én designers.

Naar aanleiding van Record Store Day, bracht Red Bull Elektropedia twee jaar geleden het gelimiteerde boek Belgium: The Vinyl Frontier uit – over beruchte Belgische vinylverzamelaars als Left o en Dr. Lektroluv. Alle duizend exemplaren vlogen op minder dan drie uur tijd de deur uit, en sindsdien wordt er online nog heviger naar gespeurd dan naar een eerste persing van Soeur Sourire.

Belgium: The Vinyl Frontier Pt. 2 wordt een hommage aan de meest legendarische Belgische platenhoezen en hun ontwerpers. Groter, nog beter en ook net iets minder gelimiteerd dan zijn voorganger.

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie