Zingende Torens / Singing TowersVlaamse beiaarden in beeld / Flemish carillons in pictures

Type:boek
Auteur(s):Andreas Dill, Luc Rombouts
Uitgever:Davidsfonds
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:16.08.2017
Aantal pagina's:208
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Genre(s):Klassiek
Taal:Nederlands, Engels

Info

Dit boek opent een verborgen wereld hoog in de zingende torens van Vlaanderen: de hoge, niet altijd veilige trappen, de koude wind die door de galmgaten giert, de robuuste bronzen klokken met elk een eigen klank en persoonlijkheid, het klavier dat met vaardige vuisten en voeten wordt bespeeld… De vrolijke klanken die uitwaaieren over de stad klinken in je oor wanneer je het boek doorbladert.

De schitterende foto’s van Andreas Dill leggen de anatomie van 15 prominente Vlaamse beiaarden bloot en vertalen de mysterieuze schoonheid van beiaardmuziek als het ware in beelden. De begeleidende teksten van Luc Rombouts vertellen het verhaal van de unieke Vlaamse beiaardcultuur. Beiaardmuziek is immers het oudste muzikale massamedium in de geschiedenis.

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie