Dag meneer De WildeLeven en werk van Jan De Wilde. Met alle liedjesteksten

Type:biografie
Auteur(s):Jo Bogaert
Uitgever:Lannoo uitgeverij
Datum van uitgave:13.10.2015
Aantal pagina's:344
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Genre(s):kleinkunst
Taal:Nederlands

Info

Jan De Wilde verwierf met liedjes als Joke, Een vrolijk lentelied, Eerste sneeuw en De fanfare van honger en dorst een onuitwisbare plaats in het Vlaamse collectieve muziekgeheugen. Hij inspireerde muzikanten van verschillende generaties en is na 50 jaar nog lang niet uitgezongen.

In dit boek blikt hij terug op zijn rijk gevulde leven. Samen met boezemvriend en muziekproducent Jo Bogaert haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd in Aalst, zijn doorbraakjaren in Lede en zijn huidige thuis Aaigem.
50 jaar Jan De Wilde op de planken is ook een uitgelezen gelegenheid om alle songteksten te verzamelen. Ze zijn de getuigen van zijn originele kijk op de wereld en hebben nog niets van hun kracht verloren.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Jan De Wilde (artiest / groep, muzikant)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie