Tekst & UitlegStijn Meuris - Alle songteksten

Type:muziek- of liedjestekstboek
Auteur(s):Stijn Meuris
Uitgever:Lannoo uitgeverij
Datum van uitgave:15.09.2015
Aantal pagina's:239
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:978 94 014 3001 2
Genre(s):nederlandstalige pop, Pop / Rock
Taal:Nederlands

Info

Van Noordkaap over Monza tot Meuris: 25 jaar al verrijkt Stijn Meuris de Nederlandstalige belpop met zijn songteksten. Ze zijn allemaal verzameld in dit boek, compleet met openhartige notities van de zanger.

Stijn Meuris schreef een indrukwekkend oeuvre aan Nederlandstalige nummers bijeen. Songs als Druk in Leuven, Ik hou van u en Van god los staan in het collectieve geheugen gegrift, maar: wat inspireerde de zanger ze te schrijven? En: wat betekenen ze precies? Gaat Panamarenko wel over de gelijknamige kunstenaar? Wat heeft Stijn Meuris precies met het woord 'gigant'? En: wat met die nachtelijke ritten door Veerle?

Stijn Meuris. Tekst & uitleg gunt een blik in de interne keuken van de singer/songwriter en is een onmisbaar naslagwerk voor de fans. Maar het is ook een grafisch hebbeding, met verrassende illustraties en een meesterlijke typografie van vormgever Herman Houbrechts.

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie