Een eeuw popmuziekVan crooners tot dubstep

Type:boek
Auteur(s):Gert Keunen
Uitgever:Lannoo uitgeverij
Plaats van uitgave:Tielt
Datum van uitgave:21.04.2015
Aantal pagina's:592
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:978 94 014 2464 6
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Nederlands

Info

Muzikant, docent en auteur Gert Keunen ontwart het kluwen van genres en stijlen in de popmuziek in een helder én compleet overzicht.

Popmuziek. Het is een verhaal van tegenstellingen: de ene keer behoudend, dan weer rebels en controversieel. Voor de een puur amusement, voor de ander bittere ernst. Sommige stijlen lijken onsterfelijk, terwijl andere slechts een kort leven beschoren zijn.
Ontdek wat Elvis Presley te maken heeft met het succes van Buddy Holly, hoe Madonna het pad effende voor zangeressen als Britney Spears en Jennifer Lopez, waarom Metallica de clichés van de metal omzeilde door nieuwe muzikale wegen te verkennen en hoe hiphop kon evolueren van muziek uit het getto naar een mainstreamgenre.

Perscommentaren

(...) "[een] allesomvattend monnikenwerk" (...) "Verhelderend boek voor elke muziekliefhebber die zijn historisch perspectief wil aanscherpen." (9/10)
Gunter Jacobs, Het Belang Van Limburg, 09.05.2015, p.40

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
In de jungle van de popmuziek (19.06.2015)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie