Alternatieve mainstreamOver selectiemechanismen in het popmuziekcircuit

Type:boek
Auteur(s):Gert Keunen
Uitgever:LannooCampus
Plaats van uitgave:Tielt
Datum van uitgave:19.03.2013
Aantal pagina's:240
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
ISBN:9789401408417
Genre(s):Pop / Rock, Rock / Alternative
Taal:Nederlands

Info

Alternatieve mainstream biedt inzicht in de selectiemechanismen van het Vlaamse muziekwereldje en dan specifiek bij de muziek die zich afzet tegen de 'echte' mainstreammuziek; het circuit rond Studio Brussel, Humo, Rock Werchter en Pukkelpop. De auteur creƫerde de term 'alternatieve mainstream' voor muziek die dan wel een zekere liefde voor undergroundwaarden cultiveert, maar tegelijk ook gecommercialiseerd wordt.
Een totaalbeeld van de Vlaamse muziekindustrie, met vele off the record-getuigenissen van programmatoren, managers, radiomakers en andere actoren. Voor professionals, maar ook voor iedereen die de werking van de muziekindustrie beter willen begrijpen.

Perscommentaren

"Uit de manier van schrijven blijkt een enorme passie voor de muziekwereld en het is vooral dit gevoel van liefde van het vak dat het werk tot een geloofwaardig betoog over de popindustrie maakt."
Romin Cucchiara, Documenta, 2015/1, p.269

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Een tsunami van songs (07.09.2013)

Trefwoorden: , , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie