This book is elektronicThe club edition

Type:fotoboek
Auteur(s):Ben Van Alboom, Jonas Boel, Johan Faes, Mathieu Fonsny
Uitgever:Ludion
Plaats van uitgave:Antwerpen
Datum van uitgave:18.09.2009
Aantal pagina's:118
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:423
ISBN:978-90-5544-937-8
Genre(s):Dance & Electronica
Taal:Engels

Info

Red Bull Elektropedia, het grootste online archief van de geschiedenis van de Belgische club & elektronica scene, verschijnt in boekvorm. Het kijkboek 'This Book is Elektronic' illustreert een kwarteeuw elektronische dansmuziek in Belgiƫ, samengesteld door Ben Van Alboom.
Denk aan internationaal gerenommeerde clubs als Boccaccio, Fuse, Zillion en Culture Club; beruchte feestjes als I Love Techno, 10 Days Off, Free the Funk en Eskimo; toonaangevende bands en muzikanten als Telex, Front 242, CJ Bolland en Soulwax/2ManyDJs; populaire deejays als The Glimmers, Marco Bailey en Dr. Lektroluv; en gerespecteerde labels als R&S, Bonzai en Eskimo Recordings. Maar denk ook aan legendarische radioprogramma's als Liaisons dangereuses (met een jonge Sven Van Hees) en Teknoville (Studio Brussel); platenhoesontwerpers als Marc Meulemans en Daan, en zelfs modeontwerpers al Walter Van Beirendonck, die zich begin jaren negentig liet inspireren door de techno scene en er ook als een van de eerste de catwalks in Parijs mee inpalmde. Op basis van onder andere flyers, affiches, foto's en krantenknipsels, illustreert 'This Book is Elektronic' welke belangrijke rol Belgiƫ heeft gespeeld in de geschiedenis van de elektronische muziek. Het boek bevat ook een cd met nummers van Telex (Moskow Diskow), The Neon Judgement (Tomorrow In the Papers), A Split Second (Flesh), 2 Belgen (Lena), Erotic Dissidents (Move Your Ass and Feel the Beat), 101 (Rock to the Beat), Praga Khan (Rave Alarm), Jones & Stephenson (The First Rebirth), T99 (Anasthasia) en Thunderball (Bonzai Channel One).
Bij het boek wordt een cd geleverd met daarop 10 legendarische tracks uit de Belgische Dance-geschiedenis.

Verwante items in de databank

Releases:This book is elektronic - Cd with 10 legendary tracks

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie