OperaAchter de schermen van de emotie

Type:boek
Auteur(s):Francis Maes, Piet de Volder
Uitgever:LannooCampus
Plaats van uitgave:Leuven
Datum van uitgave:11.2011
Aantal pagina's:302
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:525
ISBN:9789020998511
Genre(s):opera
Taal:Nederlands

Info

Opera is al vaak doodverklaard. Maar in feite is het een springlevende kunstvorm die iets teweegbrengt waar andere kunstvormen nauwelijks aan toekomen. Opera heeft een immense emotionele impact. Maar wat ligt erachter? Dit boek wil een blik werpen op het denkproces dat achter opera schuilgaat.
Experts uit de wetenschap en de praktijk geven hun kijk op het huidige denken over opera aan de hand van vier topics: dramaturgie, operakritiek, operageschiedenis en visie en beleid. Bovendien worden onvergetelijke voorstellingen uit Brussel, Antwerpen, Gent en Amsterdam geduid en geïnterpreteerd volgens de nieuwste inzichten.
Kortom, Opera bevat een schat aan informatie voor kenners die zich willen verdiepen, maar evengoed voor beginnende operaliefhebbers die er alles over willen weten.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Opera: achter de schermen van de emotie (03.2012)

Trefwoorden: , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie