August de Boeck (1865-1937) componist

Type:biografie
Auteur(s):Frank Teirlinck, Jozef De Beenhouwer
Uitgever:Stad Merchtem
Plaats van uitgave:Merchtem
Datum van uitgave:04.11.2011
Aantal pagina's:463
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:581
ISBN:9789081778107
Genre(s):20ste eeuw
Taal:Nederlands

Info

In het kader van het August De Boeckjaar gaf het gemeentebestuur van Merchtem de opdracht aan een aantal vooraanstaande De Boeckkenners een monografie samen te stellen over onze eminente Merchtemse toondichter. Deze opdracht resulteerde in een lijvig boek (462 pagina’s) met meer dan 400 illustraties en een bijhorende CD met opnamen uit het VRT-archief (oa. Fantasie op twee Vlaamsche Volkswijzen, kindercantate Gloria Flori , Het Kerksken van ten Lande, enz.)

In het eerste deel van dit boek wordt het leven van de componist gereconstrueerd. Daarbij wordt dieper ingegaan op zijn diverse activiteiten en functies in het Belgische muziekleven. Een apart hoofdstuk is gewijd aan De Boecks passie voor de schilderkunst en zijn vriendschap met James Ensor. In het tweede deel wordt zijn muzikale oeuvre grondig geanalyseerd door een aantal vooraanstaande musici en musicologen.

Met ingesloten een cd met een bloemlezing van composities

Perscommentaren

Gouden Label Klassiek Centraal

Verwante items in de databank

Personen/groepen:August de Boeck (componist)

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie