Cultuur en/in de stadStadslucht maakt vrij

Type:boek
Auteur(s):Sven Gatz, Sas van Rouveroij, Christian Leysen
Uitgever:VUBPress
Plaats van uitgave:Brussel
Datum van uitgave:2011
Aantal pagina's:415
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:702
Taal:Nederlands

Info

Stadslucht maakt vrij is sinds de eerste publicatie in 2005 geëvolueerd tot een vaste waarde en geapprecieerde stem in het debat rond steden. Sven Gatz, Sas van Rouveroij en Christian Leysen zijn nu al aan hun vierde publicatie toe. Het boek focust deze keer op cultuur in de stedelijke context, in de breedste zin van het woord: Cultuur en/in de Stad
Cultuur beïnvloedt de individuele ontplooiing en emancipatie, beïnvloedt ook integratie en sociale cohesie. Cultuur is onontbeerlijk voor de identiteitsvorming van de eigen inwoners én voor het op de kaart zetten van een stad naar de buitenwereld toe. Tot slot is stedelijke cultuur een wezenlijke motor voor de economie en de tewerkstelling in de stad.

Cultuur en/in de Stad kan daarom worden geordend volgens enkele begrippenparen: Stad/Cultuur, Hoog/Laag, Identiteit/Imago, Cultuur/Culturen, Publiek/Privaat.

De bijdragen in Cultuur en/in de Stad zijn van Sven Gatz, Christian Leysen, Sas van Rouveroij, Patrick Stouthuysen, Johan Basiliades, Jan Pille, Mattias De Backer, Andreas Tirez, Steven Heene, Kurt Melens, Jan Goossens, Guy Cassiers, Mercedes Van Volcem, Peter de Caluwe, Luckas Vander Taelen, Robert Delathouwer, Herman Mennekens, Lieven Scheire, Lieven Thyrion, Frederik Sioen, Wannes Cappelle, Dirk Diels, Edith Vervliet, Kenneth Ramaekers, Dominique Willaert, Marc Jeanty, Eric Van Hooydonk, Martina Violetta Jung, Trudo Dejonghe, David Steegen, Veerle De Bosscher, Stefaan De Ruyck, Wim Dewaele, Marleen Wynants, Catharina Thörn, Jozefien Van Beek, Thibaut Verhoeven, Eva De Groote, Henk Oosterling, Paul De Knop, Herman Schueremans, Patrick De Groote, Jean-Jacques De Gucht, Piet Callens, Thomas Leysen, Alain Liedts, Jari Demeulemeester en Bart Eeckhout.

Verwante items in de databank

Personen/groepen:Herman Schueremans
Jari Demeulemeester (manager/zakelijk leider, artistiek leider)

Trefwoorden: , , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie