Klaar? Actie!Over ouderen en cultuurparticipatie

Type:boek
Auteur(s):Dominique Verté, Tom De Mette, Wim De Pauw, Nico De Witte, Liesbeth De Donder, Tine Buffel, Sarah Dury, Ine Lobelle, Willem Elias
Uitgever:Hogeschool Gent, Vrije Universiteit Brussel
Plaats van uitgave:Brugge
Datum van uitgave:2010
Distributeur:Uitgeverij Vanden Broele
Aantal pagina's:140
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1761
Taal:Nederlands

Info

Vanwege hun (doorgaans) toegenomen vrije tijd vormen ouderen een (leeftijds)groep die massaal aan cultuur kan deelnemen. Maar doen ze dat ook? Er bestaan in Vlaanderen slechts weinig gegevens die inzicht verschaffen in de mate van cultuurparticipatie door 60-plussers. Om deze leemte in te vullen, organiseerden onderzoekers verbonden aan de Vakgroep Educatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel en aan de Hogeschool Gent een grootschalig behoefteonderzoek bij niet minder dan 44.000 ouderen.

De resultaten van dit onderzoek zijn verwerkt in de publicatie 'Klaar? Actie! Over ouderen en cultuurparticipatie'. De lezer krijgt er een antwoord op vragen zoals: Wie neemt actief deel aan cultuur? Welke factoren spelen hierin een rol? Willen ouderen graag participeren aan cultuur en zijn de randvoorwaarden daartoe ideaal ingevuld? Onmisbaar leesvoer dus voor iedereen die begaan is met cultuurparticipatie van ouderen.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie