Studiedag Muziek DigitaalVerslag

Type:studie/rapport
Auteur(s):Dirk Steenhaut, Geert Zagers, [et al.]
Uitgever:Muziekcentrum Vlaanderen
Plaats van uitgave:Brussel
Datum van uitgave:2009
Aantal pagina's:52
Raadpleegbaar:Verslag studiedag Muziek Digitaal (download)
Plaatsingsnummer:978
Taal:Nederlands

Preview

Info

Verslag van de studiedag Muziek Digitaal, georganiseerd door Muziekcentrum Vlaanderen op 28 oktober 2009 in de Brusselse Beursschouwburg. 150 deelnemers kwamen er samen om te reflecteren over de invloed van digitale technologie op de (re)productie, distributie en consumptie van muziek. Het internet en digitale technologie plaatsen de muzieksector immers voor een breed gamma aan uitdagingen en opportuniteiten, onder andere op het vlak van inkomstenmodellen, ontsluitingsmogelijkheden en auteursrechtelijke kwesties.

De studiedag begon met een keynote speech van de Brit Andrew Dubber, auteur, docent en expert digitale muziekcultuur. Daarna volgden sessies rond inkomstenmodellen in het digitale tijdperk; online promotie, marketing en netwerking rond muziek; auteursrecht in een digitale samenleving; noden en verwachtingen van eindgebruikers; nieuwe vormen van ontsluiting van muziek via computergames en uitdagingen en opportuniteiten rond muziek & mobiel internet.

Per sessie werden telkens drie vooraanstaande sprekers uit Vlaanderen en Nederland uitgenodigd. De studiedag richtte zich op een publiek van professionals uit de Vlaamse en Nederlandse muzieksector (muzikanten, organisatoren, managers, promotoren...) alsook beleidswerkers van de Vlaamse overheid (cultuur, media, innovatie...).

Verwante items in de databank

Nieuws:Verslag & videoreportage studiedag Muziek Digitaal online (26.11.2009)

Trefwoorden: , , ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie