Trillers, mordanten, schielijke loopen...Een artistieke reconstructie van de beiaardmuziek in de achttiende eeuw

Type:boek
Auteur(s):Carl Van Eyndhoven, Peter Strauven
Uitgever:Acco uitgeverij
Plaats van uitgave:Leuven
Datum van uitgave:2008
Aantal pagina's:64
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:474
ISBN:978-90-334-7095-0
Genre(s):beiaardmuziek
Taal:Nederlands

Info

De artikels in dit cahier weerspiegelen enkele facetten van het onderzoek naar de uitvoering van achttiende-eeuwse beiaardmuziek. Van bij de aanvang van het project was het duidelijk dat de studie van de historische en maatschappelijke context niet los gezien kon worden van een praktijkgerichte, artistieke benadering van het beiaardrepertoire.
Leest men de artikels vanuit deze globale visie, dan ontvouwt zich het beeld van de achttiende-eeuwse beiaardier-musicus die zijn maatschappelijke rol als vertolker van een trendgevoelig repertoire op creatieve wijze invult.
Een beeld dat inspirerend kan werken voor de hedendaagse beiaardier bij de actuele uitvoering van dit historische repertoire.

De bijgevoegde CD illustreert enkele resultaten van het onderzoek. Zij verklankt de artistieke conclusie van elke uitvoerder, op basis van de inzichten die tijdens het onderzoek geƫvolueerd zijn.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie