Drempelverlaging aan de deur, niet op het podiumWenselijkheid, haalbaarheid en toepasbaarheid van cultuurparticipatie als beleidsprioriteit binnen het huidige Vlaamse cultuurbeleid voor de muzieksector

Type:eindverhandeling
Auteur(s):Lieselot Mattheüs
Uitgever:Vrije Universiteit Brussel
Plaats van uitgave:Brussel
Datum van uitgave:2008
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Taal:Nederlands

Info

Deze masterscriptie probeert een antwoord te formuleren op de centrale onderzoeksvraag: "Wat is het belang en de invulling van cultuurparticipatie als beleidsprioriteit binnen het huidige Vlaamse cultuurbeleid en is deze beleidsoptie wenselijk, haalbaar en toepasbaar voor de muzieksector?" Binnen het eerste deel van dit werk wordt daarom nagegaan waarom het belangrijk is dat een overheid aandacht hecht aan cultuurparticipatie, om van daaruit cultuurparticipatie als beleidsprioriteit binnen het huidige Vlaamse cultuurbeleid te legitimeren. Vervolgens wordt in een tweede hoofdstuk gekeken welke invulling onze huidige cultuurminister Anciaux aan de beleidsprioriteit cultuurparticipatie gegeven heeft. In een derde en laatste hoofstuk ga we na of deze beleidsprioriteit wenselijk, haalbaar en toepasbaar is voor de actoren uit het Vlaamse muziekveld.

(Eindwerk voorgelegd voor het behalen van de graad van Master in de agogische
wetenschappen; Promotor: Prof. Dr. Katia Segers)

Trefwoorden: ,

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie