Cross-overKunst, media en technologie in Vlaanderen

Type:boek
Auteur(s):Liesbeth Huybrechts
Uitgever:Lannoo uitgeverij, BAM
Plaats van uitgave:Tielt
Datum van uitgave:2008
Copyrightdatum:2008
Aantal pagina's:224
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1527
ISBN:978 90 209 7850 6
Genre(s):Blues & Roots, Dance & Electronica, Folk, Jazz, Pop / Rock, Populair / Varieté, Klassiek, Soundtracks/ Musicals, Wereldmuziek, overige
Taal:Nederlands

Info

CROSS-over gaat over een kunstveld dat de grenzen oversteekt. Meer bepaald naar de wereld van de media en technologie. Hedendaagse kunstenaars werken met de materialen van hun tijd: het internet, gps, RFID of nanotechnologie. Samen met programmeurs, vormgevers en onderzoekers creëren ze nieuwe uitdrukkingsvormen, nieuwe relaties met het publiek en nieuwe vormen van bewaren en ontsluiten. Heel wat kunstenaars hebben zich toegelegd op deze (nieuwe) media om kunst te maken. Films op internet, virtuele ervaring in het theater, culturele plekken die live met elkaar verbonden worden, verhalen in de vorm van een game, installaties, interactieve poëzie enz. Zowat alle belangrijke binnen- en buitenlandse cultuurhuizen en organisaties geven er een plaats aan zoals filmfestivals, theaters, kunstencentra, tijdschriften, musea en ook de publieke omroep. Het is belangrijk deze nieuwe praktijken te duiden opdat ze nog beter doorstromen naar andere vertoners en domeinen. BAM besloot daarom een publicatie uit te geven die zich richt tot iedereen met interesse in kunst en cultuur en hoe ze veranderen onder de invloed van media en technologie in de kennis- en informatiemaatschappij.

Trefwoorden:

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie