Het draagbare paradijsWereldzangeressen en wereldverhalen van bij ons

Type:boek
Auteur(s):Gerry De Mol, Patrick De Spiegelaere
Uitgever:EPO uitgeverij
Plaats van uitgave:Berchem (Antwerpen)
Datum van uitgave:2008
Aantal pagina's:208
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Plaatsingsnummer:1485
ISBN:978 90 6445 450 9
Genre(s):Wereldmuziek
Taal:Nederlands

Info

Negen wereldzangeressen brengen hun verhaal over weggaan, wegvluchten, weg moeten en weg willen. Over hoe ze hier zijn beland en geland. Met en zonder koffers.
Een boek over zingen in de lage landen, met stemmen uit verre landen. Over wat het is thuis te zijn en toch niet thuis. En over waar dat dan wel is: thuis. Over waarom ze zingen en hoe ze dat beetje paradijs vinden op een podium of aan de rand van een meer. Over hoe je over de hele wereld een eigen paradijs zoekt en het in die koffer zit, die je de hele tijd meesleurt.
Gerry De Mol tekende de verhalen op in de huiskamers van de dames. Hij begeleidde hen op gitaar en andere snaarinstrumenten bij de opname van hun favoriete liedje. Zo maken de stemmen van de zangeressen op de cd bij dit boek, samen met de portretfoto’s van Patrick De Spiegelaere, de verhalen af.
Cd met liederen gebracht door: Chantal ‘Taliké’ Gellé, Madagaskar | Marlène Dorcena, Haïti | Minyeshu Kifle Tedla, Ethiopië | Cécile Kayirebwa, Rwanda | Laila Amezian, Marokko/België | Beverly Jo Scott, VS | Mieke Delanghe, België | Naira Mnoian, Armenië | Ghalia Benali, Tunesië.

Perscommentaren

Klara's 10
De Mol schreef een boek over deze zangeressen en hun boeiend en dikwijls ontroerend verhaal. De vorig jaar plots overleden fotograaf Patrick De Spiegelaere zorgde voor de foto's. Bij een boek over zangeressen hoort ook een cd en hier toont Gerry De Mol zich als begeleider op gitaar of saz. Boeiend om te lezen en boeiend op naar te luisteren.
Muziek&Woord nr. 402, maart 2008, p. 29

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Gerry De Mol & Patrick De Spiegelaere (08.2008)
Gerry De Mol & Patrick De Spiegelaere (06.2008)
Gerry De Mol & Patrick De Spiegelaere (06.2008)
Wereldzangeressen aan het woord (05.2008)
Het draagbare paradijs (04.2008)
Het Draagbare Paradijs (2008)
Personen/groepen:Gerry De Mol (producer, muzikant)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie