The Finest in Belgian Jazz

Type:serie
Formaat:cd
Componist(en):Kris Defoort
Label(s):De Werf
Labelcode:W.E.R.F.
Datum van uitgave:2002
Opnamedatum:2002
Distributeur:AMG Records Benelux
Raadpleegbaar:in Muziekcentrum Vlaanderen (op afspraak)
Delen in deze serie:
Genre(s):Jazz

Info

Naar aanleiding van Brugge als culturele hoofdstad in 2002 maakte De Werf een cd-box met de titel ‘THE FINEST OF BELGIAN JAZZ’. De box bevat 10 nieuwe releases van Belgische jazz-acts die door een groep van 50 jazzjournalisten en –promotoren geselecteerd. Samen de box verscheen ook een boek over Belgische jazz door Sim Simons en Jempi Samyn.
Muziekcentrum Vlaanderen ondersteunde dit initiatief via de cd-sampler ‘jazz@2002.be’ en voorzag het boek van een Engelse vertaling. De 10 cd's zijn van Greetings From Mercury, Kris Defoort Quartet, Nathalie Loriers trio, Bert Joris Quartet, Ben Sluijs Quartet, Erik Vermeulen, Philip Catherine, Brussels Jazz Orchestra, Aka Moon en Octurn.

Verwante items in de databank

Persknipsels/Artikels:
(Wat is dit?)
Strictly Jazz From Paris and Belgium (09.10.2004)
Documenten:The Finest in Belgian Jazz (boek)

Uiteraard is het mogelijk dat de informatie op deze pagina voor verbetering vatbaar is. Laat ons via onderstaand formuliertje weten welke gegevens volgens jou moeten worden aangepast; Elke suggestie en opmerking wordt gelezen en we houden (in de mate van het mogelijke) rekening met de feedback die ons wordt opgestuurd.

Je e-mail

De informatie