Cul de sac

Type:album
Formaat:Vinyl LP
Uitvoerder(s):Frederik Croene
Label(s):Cortizona Records
Label code:cortizona 006
Releasedatum:26.04.2019
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):21ste eeuw / hedendaags, klassiek crossover
Taal:Instrumentaal

Info

Opname: 10-11 december 2018 in Concertgebouw Brugge.

Track-info

A1.Cul de Sac I
A2.Cul de Sac II
B1.Cul de Sac III+IV

Perscommentaren

"Frederik Croene duikt [..] bommetjesgewijs in de postklassieke poel. Met dezelfde middelen (een piano, twee handen en zero studiotrucs) en dezelfde taal (veel repetitie, sfeer en stiltes) als de lieden die Spotifyplaylist 'Peaceful Piano' bevolken, doet hij zijn tracks schuimen, opspatten en kolken." (...) "Nergens verzuipt hij in oeverloos gepiel. Zelden klonk postklassiek spannender dan op 'CuldeSac'." (****)
(hs), Humo, 30.04.2019, p.167

"Cul De Sac [laveert] van bruisend maximalisme naar aardedonker minimaal en baart daarmee een dynamiek die naar adem doet snakken. Croene is zowel thuis in het universum van Stravinsky als van Débussy, in de Argentijnse tango en in de avantgarde van Steve Reich. Hij puurt een zinderende intensiteit uit die achtergrond, samengebald in een compositie die u zonder schroom bipolair mag noemen." (****)
(svs/gva), De Morgen, 02.05.2019, p.15

(...) "telkens wanneer je in gedachteloze trance dreigt te verzinken, duiken er venijnige weerhaken op: prikkende dissonanten, ritmische haperingen of een plots eensgezind hamerend motief, dat dan weer wegdeemstert tot je het nauwelijks nog hoort. Het klinkt alsof Croene een stevig potje armworstelt met zijn instrument terwijl hij er tegelijkertijd liefdevol in zou willen verdwijnen. Prachtig." (****)
(aph), De Standaard, 02.05.2019, p.D6