Crème

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Ertebrekers
Label(s):Petrol (label)
Label code:0783228
Releasedatum:08.03.2019
Aanwezig in Muziekcentrumja
Genre(s):nederlandstalige pop
Taal:Nederlands

Track-info

1.Paranoia
2.Amanda
3.Simpelweg
4.Shimokitazawa
5.Jinzame dagen
6.Kom ter bie
7.Diepe waters
8.Mars
9.Gisteren
10.Dief in de nacht
11.Vandage

Perscommentaren

"Mijn liefde blijft overeind nu ze hun tweede op de wereld loslaten. De teletijdcapsule van Ertebrekers is ergens in de jaren 80 blijven stilstaan." (...) "Chaka, Rick James, Dazz Band en Soul II Soul. Roger Troutman en Zapp! Jimmy Jam & Terry Lewis! Om gladder dan een Gillette Ultra toegezongen te worden, richtten wij ons in die tijd tot Stevie Wonder en Luther Vandross. Ook daar heeft de groep goed naar geluisterd. Ertebrekers zijn de legitieme erfgenamen van die onvergetelijke tijd. Op hun platen is de sfeer bijgevolg zowat altijd zwoel." (****)
(mc), Humo, 05.03.2019, p.158

"Winter of geen winter, Ertebrekers breekt op elk moment de zomer open. Net zoals op hun debuut Otel puren Flip Kowlier, Jeffrey Bearelle en Peter Lesage good vibes uit wapperende Miami vicefunk, naar Doe Maar wuivende synthpop en suave grooves waarbij de cocktails je spontaan in de mond vliegen. Catchy songs die zo laidback aanvoelen als de hangmat die straks in je tuin bungelt" (****)
Tom Zonderman, De Standaard, 06.03.2019, p.D6

"Ertebrekers gaat verder in z'n relaxte flow maar steekt meer peper en beats in songs als 'Paranoia', 'Amanda' en 'Diepe waters'." (...) "U wilde af van de winter? Wel, haal die zonnecrème maar boven" (****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 06.03.2019, p.20

"Eén zomerprik maakt de lente niet, maar een glas vitamine D op een terras schept wél de ideale condities om beide oren wijd open te zetten voor de tweede skivve van Ertebrekers." (...) "Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle verzoenen nog eens ironie met West-Vlaamse nuchterheid, en balanceren zo elf songs lang op het koord tussen slimme pastiche en kwinkslagen uit het hart." (***)
Jonas Boel, Focus Knack, 06.03.2019, p.45

(...) "Crème barst van de vaak moeilijk verstaanbare maar onweerstaanbare laidback popmuziek die de planeet straks nog een tikje warmer maakt. Dat daar maar geen klimaatmars van komt." (***)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 09.03.2019, p.14