Folksongs from a non-existing land

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Roland Van Campenhout
Label(s):Meyer Records
Releasedatum:28.09.2018
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Blues & Roots

Track-info

1.Washi te Kudasai (folksongs)
2.Swamp adversity (The devil has the best tunes)
3.Pack up your sorrows
4.Liesje van Izegem (The cat)
5.Wari Mashi Ta (Stitch by stitch)
6.Lies for sale
7.Smile from the heart

Perscommentaren

"[Roland] maakt al sinds vorige eeuw muziek, maar klinkt als een jong veulen: ter illustratie daarvan deze plaat. Lange lappen sfeer, instrumentale improvisatie, kierewiete teksten: alsof hij de vierde man is – schoppen troef! – in een eminente kaartersclub die voorts bestaat uit Captain Beefheart, Dr. John en Ry Cooder. Bak een fijne spacecake, spreid uw favoriete dekentje en zet uw koptelefoon op: het is plots weer 1969 en de wereld ziet er een stuk mooier uit. Een betere remedie tegen die vermaledijde winter is er niet." (****)
(mc), Humo, 29.01.2019, p.159

"Hoe je liefde voor cajun- en mantrablues en etnische folk laat rijpen. Wat de lol is van Oscar Wilde of Aleister Crowley lezen. De beste knepen van Tom Waits, Leo Kottke of Captain Beefheart. Deze imaginaire volksdeunen deinen uit in vele stijlen, sferen en stemmingen, maar laten zich toch in één woord vangen: kostelijk." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 06.02.2019, p.45

"De vergelijkingen liggen zo voor de hand dat Roland ze ook niet ontkent: de psychedelische waanzin van Captain Beefheart, de voodoo van Dr. John, maar vooral het ijle slidegitaar-geluid dat u vooral kent van Ry Cooders Paris, Texas-soundtrack. Het zijn elementen die al decennialang deel uitmaken van Rolands muzikale leefwereld (herbeluister, we kunnen dat niet genoeg zeggen, het album Snowblind uit 1981), maar die zelden zo organisch versmolten als op dit album. Dit is puur avontuur van een kereltje van 74." (****)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 02.02.2019, p.14