Fever

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Balthazar
Label(s):PIAS Belgium
Label code:PIASR1055CDX
Releasedatum:25.01.2019
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Fever
2.Changes
3.Wrong faces
4.Watchu doin'
5.Phone number
6.Entertainment
7.I'm never gonna let you down again
8.Grapefruit
9.Wrong vibration
10.Roller coaster
11.You're so real

Perscommentaren

"En of de break Balthazar deugd deed. Fever is o zo herkenbaar, maar valt amper te vergelijken met z'n voorgangers." (...) "Niets dan hoogtepunten. Entertainment? Héérlijk nonchalant. De sax in You’re So Real? Geniaal. Schrijf maar op: kwam Fever enkele weken vroeger uit, dan was die vierde MIA voor beste album al binnen. Volgend jaar dan maar." (*****)
Dennis Van Goethem, Het Nieuwsblad, 22.01.2019, p.21

"Onuitputtelijk lijkt de bron waaruit Jinte Deprez en Maarten Devoldere hun songs tappen." (...) "De solo-projecten van de afgelopen jaren hebben als communicerende vaten variaties op de Balthazar-sound levend gehouden, maar Fever springt weer fluks vooruit. Een groove- en een groeiplaat: hier kan je een tijdje mee verder." (****)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 26.01.2019, p.14

"Fever, hun vierde langspeler onder Ballhazarvlag, klinkt zoals de videoclip bij het titelnummer oogt: ontspannen, nonchalant, een beetje baldadig." (...) "Balthazar beheerst de kunst om zowel sexy en verleidelijk als afstandelijk en gevaarlijk te klinken." (...) "Met Fever onder de arm gaat Balthazar ons een aangenaam warm voorjaar en een bloedhete zomer bezorgen."
Tom Springveld, OOR 2019/01, januari 2019, p.70

"Het leven mag dan geen pretje zijn, er mag wel gelachen en vooral gedanst worden. Dat lukt meer dan aardig met ‘Fever’, titeltrack en plaatopener, en een song die zich al na een paar draaibeurten in je hoofd nestelt om er – een ruwe schatting – tot pakweg 26 maart vreugde en verstrooiing te zaaien." (...) "Oorwurmen van topniveau, die op ‘Fever’ netjes aangevuld worden met dieper en trager snijdend materiaal." (...) "Balthazar: niet dat we ze hadden gemist, maar toch blij dat ze terug zijn." (****)
Jurgen Beckers, Humo, 29.01.2019, p.158