The Advice To Travel Light

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):Marble sounds
Label(s):Zealrecords
Releasedatum:21.09.2018
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Pop / Rock
Taal:Engels

Perscommentaren

"Volgens een oude Chinese wijsheid kan pas na drie platen over het lange-termijnvermogen van een band worden geoordeeld. Die bevestiging had Marble Sounds" (...) "The Advice to Travel Light [is] niet ingegeven door meer dorst naar avontuur of risico. Wel leidt de consolidatie van stijl en geluid tot meer punch." (****)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 26.09.2018, p.45

"Worden de nachten kouder en de zielen kil? Geen betere soundtrack om u aan de herfst over te geven dan de hartverwarmende weemoed van Marble Sounds." (***)
Tom Zonderman, De Morgen, 27.09.2018, p.D6

"Wij horen in Death Cab For Cutie een vergelijkingspunt, nog zo'n groep die albums levert die je van a to z moet horen, en waarop de ogenschijnlijke kneusjes wat later mooi openbloeien." (***)
Stef Vanwoensel, Gazet Van Antwerpen, 29.09.2018, p.14

"verdomd fraa¡e melancholieke liedjes" (...) "Karakteristiek zijn de zachte, warme vocalen (de vrouwelijke zijn hier van Renée Sys), de grootse koortjes en dat instrumentarium waarin toetsen en gitaren de sfeer zetten. Een pedal steel, glockenspiel, spaarzaam ingezette strijkers en koper leggen steeds subtiele accenten. Vrolijk word je er misschien niet van, maar als een warm advies om proberen te leven zonder veel ballast voldoet dit album voorbeeldig."
Willem Jongeneelen, OOR 2018/10, oktober 2018, p.79