The Third

Type:album
Formaat:CD
Uitvoerder(s):King Dalton
Label(s):Waste My Records
Label code:WMR020
Releasedatum:26.01.2018
Aanwezig in Muziekcentrumneen
Genre(s):Rock / Alternative
Taal:Engels

Track-info

1.Beach house
2.Shuffle the cards
3.High tide
4.Velvet highway
5.Secrets
6.Adventure time
7.Damn my luck
8.Walking wounded
9.Blue rain
10.Light on the water

Perscommentaren

"Spannend zijn ‘Shuffle the cards’ en ‘High Tide’, die goede bluesriffs optellen bij electro, een combinatie die wat naar Gnawamuziek geurt. Zo’n duidelijke basis dient de band beter dan te druk experimenteren, een euvel van vroeger." (...) "De rustpunten wisselen mooi af met de opwekkende songs, waarin de hitsige percussie en jazzy baslijnen samenspannen om trance te bereiken. Goede evolutie, en vooral live te beleven, dit hete bandje." (***)
Peter Vantyghem, De Standaard, 31.01.2018, p.DS2-6

"Wanneer het écht snel moet gaan [..] kan men het Antwerpse King Dalton gerust als de beheerders van de Zita Swoon-erfenis omschrijven." (...) "Op zijn derde plaat trekt King Dalton de basiselementen blues en folk weer door een wolk van kosmisch stof, wat hun een onbepaald trekje verleent: alt.rock, funk, electro, triphop, jazz en wereldklanken flitsen langs je oren." (***)
Kurt Blondeel, Focus Knack, 24.01.2018, p.45

"King Dalton brengt een mengvorm van folk, country, blues en psychedelica met aanstekelijke, soms uitheemse ritmes. Naast twee sterke stemmen (de hoge is van Pieter De Meester, de iets lagere van zangeres Jorunn Bauweraerts) kleurt een niet alledaags instrumentarium – met ook bouzouki, baritonsax, contrabas, autoharp en steeds meer elektronica – de muziek altijd fraai in."
Willem Jongeneelen, OOR 2018/02, februari 2018, p.73